Appen som håller koll på din IBS-mage

Genom att mata in sina matvanor, toalettbesök och symptom kan appen "Tummy lab" ge individuella förslag på förändringar för att minska magbesvären.


Det går att jämföra appen med en intelligent dagbok som kan analysera orsakerna till dina magbesvär och därefter rekommendera ändringar i din kost. Allt för att du ska bli av med de jobbiga besvär som en IBS-mage kan medföra.Tjej står och tittar i sin telefon.

Efter cirka två veckor av ”loggande” ska Tummy Lab ha lärt sig de mesta om din mage, dina kostvanor och dina magbesvär. Det är inte förrän då som personliga rekommendationer och förslag kommer dyker upp.

Föreningen Allt om IBS anser att appens största styrka är dess stora databas med varor och rätter från både restaurang– och butikskedjor som Willys och ICA.

Att skriva ner anteckningarna tar inte mer än åtta till tio minuter per dag och det gäller att vara noggrann och ärlig så resultaten blir så optimala som möjligt. Det gäller främst vid beskrivning av symtom som halsbränna, gaser, förstoppning eller diarré samt dina toalettbesök.

Appen signalerar när någonting inte står rätt till

När Tummy Lab har gjort en ”upptäckt” kan det handla om att du ätit från mycket av en viss vara som kan påverka din IBS-mage. Du kommer därför få förslag på ”experiment” för att se om symptomen ändras.

Mer info hittar du på deras hemsida.